Stories

Hieronder de verhalen die ik bij enkele van mijn muziekstukken op Facebook heb geschreven.

Midori
Midori was een Japanse vrouw die op kerstavond haar man, haar twee dochters en beide benen verloor in een auto ongeluk, veroorzaakt door een dronken automobilist.
Tijdens haar revalidatie sloot ze zich aan bij een online community (met meer dan 100.000 leden) waar ik lid van was als moderator en online helpdesk. Via de blog liet Midori regelmatig weten hoe het met haar ging. Haar Engels was zo aandoenlijk en haar verhalen zo aangrijpend, dat menig lid het niet droog hield (ook ik heb menig traantje laten lopen). En alleen al voor de verhalen van Midori logde men in en nam men deel aan de blog.
In 2000 kwam Midori weer in het ziekenhuis terecht nadat ze een pan kokend water over zich heen had gekregen. Vanuit de community hebben we er toen voor gezorgd dat ze een laptop kreeg en internetverbinding. Maar het werd steeds stiller en in augustus 2000 kregen we het bericht dat Midori op 38 jarige leeftijd was overleden.

Conny heeft na het overlijden van Midori ook deelgenomen aan de blog. Ik weet niet meer wat ze erop heeft geschreven (de community bestaat niet meer), maar wel nog dat er reacties waren dat haar Engels op dezelfde manier aandoenlijk was als dat van Midori.

Midori mocht dus niet ontbreken op de CD.

Midori op haar trouwdag


Terms
Natuurlijk zijn al mijn nummers favoriet voor mij, maar deze springt er net iets bovenuit. Er zit geen specifiek verhaal achter. De titel kan worden vertaald als "voorwaarden". Daar hebben we allemaal mee te maken, bewust of onbewust, in elke relatie.

Hope you like it, too!


The Dark
Zoals ik al eens heb aangegeven, vielen de titels van mijn muziekstukken op hun plaats nadat Conny was overleden en ik ter nagedachtenis aan haar mijn muziek op CD had uitgebracht.
The Dark is daar geen uitzondering op.
Er past maar een datum bij deze titel, en dat is 17 oktober 2002; de dag dat bij Conny een vlek op haar long werd ontdekt en dat we te horen kregen dat het kanker was en dat ze nog hooguit 1 tot 2 jaar te leven had - het werden 7 maanden.
Ik herinner mij nog dat we in de lift van het ziekenhuis stonden en dat Conny naar mij opkeek en zei: "Konden we maar voor altijd in dit moment blijven...". Maar natuurlijk ging het moment voorbij, zoals elk moment. Want dat is leven.
En ik herinner mij hoe onze vier jongens reageerden op het nieuws. Verslagen, stil, geknakt...

The Dark... toen ik het schreef had ik er nog geen idee van dat het zó donker zou zijn...


Daybreak
Is het door de titel dat ik de zon zie opkomen als ik naar deze muziek luister, of is het de muziek die hiervoor zorgt en zo de titel rechtvaardigt?
Het verhaal van tijdloze ruimte en hoe nietig ons bestaan daarin is, verteld in 1:42 minuut.